Низ фотографии: Како изгледаше лансирањето на “Falcon Heavy”?

Американската компанија “Space X” успешно ја лансираше својата најголема ракета досега наречена “Falcon Heavy”. Ракетата беше лансирана од Вселенскиот центар Кенеди во Флорида, на истата платформа што НАСА ја користеше во 1969 година за време на историскиот проект Аполо 11. Погледнете како изгледаше лансирањето.