Волшебна уметност: Скулптури кои ѝ пркосат на гравитацијата

Скулптурите се одличен медиум бидејќи им овозможуваат на уметниците да создаваат трикови за нашите очи и да си поигруваат со концептите на логиката на гледачите. Оваа колекција на скулптури го прави токму тоа.