Фотограф објавил нелегални фотографии од Северна Кореја по кои засекогаш бил протеран од државата

Французинот Ерик Лафорг направил фотографии кои, според мислењето на Ким Јонг Ун, не смееле да излезат од рамки на Северна Кореја. Лафорг за време на посетата, забележал сцени кои ја откриваат бедотијата и сиромаштијата на населението, а токму поради тоа од него било побарано да ги избрише. Тој сепак ги зачувал на мемориска картичка и ги објавил.