Октомвриската полна Месечина видена од различни краишта на светот

Самоубиства, сообраќајни несреќи, кавги, несоница... Ова се само некои од последиците коишто настануваат кога има полна Месечина, тврдат некои астролози. Сепак, докторите велат дека полната Месечина влијае само на психички нестабилните лица кои нервозата и депресијата неретко ја оправдуваат со силите на небеските тела. Како и да е, полната Месечина изгледа фантастично кога ќе се "улови" во добар кадар...