Како од најлошиот ноќен кошмар: Ова се најбизарните суштества од морското дно, за коишто немате поим дека постојат!

Роман Федортсов од Русија плови ширум светот во потрага по несекојдневни морски суштества. Поголемиот дел ги пронашол на средна длабочина на океанот, каде што постои минимална природна светлина. Некои од суштествата коишто ги пронашол дефинитивно изгледаат како да се излезени од научнофантастичен филм, меѓутоа, тие и навистина постојат, а Федор освен што ги фотографира откако ќе ги улови, тој и ги објавува на својот Instagram профил кадешто и објаснува за кој вид на риба се работи и на кое семејство припаѓа истата.