Фото патување низ Националниот парк Јелоустоун (Yellowstone)

Националниот парк Јелоустоун (Yellowstone), сега веќе стар 145 години, бил првиот национален парк основан во светот. Во 2016 година, паркот од 2,2 милиони акри бил посетен од рекордни 4,2 милиони луѓе кои дошле да ја доживеат пустината, да истражуваат безбројни геотермални карактеристики, да сведочат за прекрасните хоризонти и да се обидат да видат ретки водови на диви животни. Приложените материјали се неколку привлечни фотографии од минатото на Јелоустон, како и некои од последниве години.