Ова се 13 најдобри 'Wildlife' фотографии за 2017 година

Натпреварот за најдобриот 'Wildlife' фотограф за прв пат започнал во далечната 1965 година. Ова натпреварување е подржано од Природонаучниот музеј во Лондон. Оваа година, натпреварот привлече скоро 50.000 записи од 92 земји. Организаторот и спонзорите на огромно задоволство ги споделуваат следните 13 финалисти од овогодинешниот натпревар.